2 Eylül 1922: Eskişehir’in Kurtuluşu – Bağımsızlık Mücadelesinin Zaferi

Eskişehir, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birine tanıklık eden şehirlerimizden biridir. 2 Eylül 1922, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde kazandığı büyük zaferlerden birinin yıl dönümüdür. Bu zafer, sadece Eskişehir için değil, tüm Türkiye için bir gurur kaynağıdır.

Kurtuluş Mücadelesinin Kalbinde Eskişehir

Eskişehir, stratejik konumu nedeniyle Kurtuluş Savaşı sırasında önemli bir rol üstlenmiştir. Bu nedenle, Eskişehir’in kurtuluşu, Batı Anadolu’daki zaferlerin habercisi olmuş ve Türk milletinin bağımsızlık yolundaki kararlılığını pekiştirmiştir. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, Türk ordusunun Eskişehir’e doğru ilerleyişiyle birlikte büyük bir zaferle sonuçlanmış ve 2 Eylül 1922’de Eskişehir tamamen düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde

Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve Türk milletinin fedakarlıkları sayesinde, Eskişehir’in kurtuluşu, bağımsızlık yolunda atılan büyük adımlardan biri olmuştur. Eskişehir, bu zaferle birlikte özgürlüğüne kavuşmuş ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine büyük bir katkı sağlamıştır. Bu zafer, yalnızca bir şehrin değil, tüm ulusun özgürlüğünün simgesi haline gelmiştir.

Eskişehir Kırım Derneği Caşlık Ekibi Olarak Gururla Anıyoruz

Eskişehir Kırım Derneği Caşlık Ekibi olarak, 2 Eylül’ü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Atalarımızın verdiği mücadeleyi unutmuyor, onların bıraktığı mirası geleceğe taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu anlamlı günde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Eskişehir’imizin Kurtuluşu Kutlu Olsun!

Bu zaferin coşkusunu yüreğimizde hissederek, Eskişehir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu toprakların özgürlüğü için verilen mücadelenin önemini asla unutmadan, birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla bakıyoruz.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Bir Cevap Yazın